Esküvői DJ repertoár

Az esküvői dj repertoárját illetően több dolgot meg kell említenünk. Egy rutinos, tapasztalt esküvői dj több tízezer zeneszámból dolgozik. Pontosan szem előtt tartva a pár és a násznép igényét. Jómagam 50 évet átölelő zenei repertoárból dolgozom számtalan stílusból merítve.
Pont azért, hogy a fiatalabb és idősebb generációkat is meg tudjam szólítani zeneileg a külföldi vendégekkel együtt, mivel nem ritka az sem, hogy nemzetközi esküvőre kérnek fel zenei szolgáltatónak.

Esküvői DJ repertoárom főbb stílusai:

A 60-as, 70-es, 80-as, 90-es 2000-res évek magyar és nemzetközi slágerei.
Nosztalgia, Retro típusú dalok, Rocky, Rock’n’ Roll, régi és új magyar slágerek,
Funky, R’n’B, Dance, Swing, igény esetén mulatós (de csak 1 óra időtartamig),
Napjaink rádiós, ismert bulis táncolós kedvencei és az általatok kért dalok stílusok.

A párok kedvenceit mindig egy lista keretében elkérem ez többnyire 30-40 dalt szokott számlálni, ebből már látom, hogy mik azok a zenei stílusok, amik között nagyjából mozoghatunk. Szívesen fogadom, az öröm szülök kedvenc dalait is. Ezen kívül szívesen teljesítem a helyszínen érkezett kéréseket, beleépítve az esküvői dj repertoárba a kéréseket.

A vendégek 85%-ának ismernie kell a dalokat, amivel szórakoztatjuk az esküvői meghívottakat. Olyan dalokat kell találnia az esküvői DJ-nek, ami átlépi a generációs határokat. Nehéz közös utat találni egy 8 éves és egy 80 éves zenei igényei közt, de tipikusan jó példa erre Ray Charles. Őt hallva táncolnak az idősebbek és a fiatalok is.
A műfajokból a legjobb, legtáncosabb legbulisabb dalokat kell elővenni.
A profi esküvői DJ mindig a többségnek zenél, nem pedig az egyénnek (a menyasszony kivételével). A cél az, hogy annyi ember legyen, a tánctéren amennyi csak lehet.
A menyasszony a legfontosabb ember a tánctéren. Ha ő nem táncol, akkor az esküvői dj valamit rosszul csinál. Ha viszont táncol, akkor más kritikának nincs helye.
A lassú dalokkal vigyázni kell, az egy reset gomb a tánctérnek, frissíti a tömeget.
Az idősebb vendégek hamarabb távoznak fáradtan a tánctérről, ezért fontos, hogy a buli elején a DJ nekik játsszon. A legjobb esküvői DJ ismeri a pár kedvenc zenéit és ismeri az örömszülők kedvencét is. Ezekkel nem lehet mellé lőni.

A fénytechnika fontos:

Ha az esküvőhelyszín túl világos, a vendégek nem fognak táncolni. Ez szinte minden DJ-s bulira igaz, ez alól az esküvő sem kivétel. Csináljuk sötétet, vagy félhomályt a tánctéren és a LED-es fényeffektek elkezdenek dolgozni a tánctéren, azonnal nagyobb a hatás a feeling a tánctéren a party irányába.

Számkérések az esküvőn:

A legtöbb kérés hajlamos lehet önközpontúságra és káros hatással lehet a tánctérre. Nem ez a cél. Ha vendég vagy egy esküvőn, akkor ez a nap nem rólad szól, erre gondolj, mielőtt bekéred a kedvenc Polka, Sramli, Mulatós vagy Techno zenédet és játssz el a gondolattal, hogy vajon ezek a számok milyen hatással lennének a többi vendégre. Az esküvői DJ elsődleges felelőssége a menyasszony és vőlegény felé, hogy megvédje, megőrizze a tánctéren a buli, tánc hangulatot.

A DJ-k nem szívesen játszanak le kéréseket telefonról. A kéréseket sokkal kevésbé tartják tiszteletben, ha azt telefonról kellene lejátszaniuk. Egy valamire való esküvői DJ sem játszik Youtuberól és egyéb online felületekről.

Egy fontos, ki nem mondott titok:
Nem minden esküvői vendégsereg szeret táncolni. A közhiedelemmel ellentétben vannak olyan esküvők ahol a nagymama nem csavarja a melltartóját a feje fölé, amikor szól a Hungáriától a „Csavard fel a szőnyeget” című dal.

Az esküvői Dj-nek nem feltétlenül szükségesek mélyebb zenei, elméleti ismeretek, sokkal inkább fontosak a konkrét számok, dalok, stílusok ismerete, hogy mit mi után játsszon, koncepciószerűen, hogy az minden korosztálynak egyszerre tudjon szórakoztatási megoldást nyújtani egészen reggelig.

Kérj egy ajánlatot >>